Måltider og mad

Vi bestræber os på at lave en god, sund og lødig kost til vore elever.

Vi bruger ca. 25 % økologiske råvarer og forsøger hele tiden at tilføre flere økologiske vare under hensyntagen til køkkenets budget.

Du kan vælge om du ønsker at være vegetar. Dette gælder dog for minimum 3 måneder af gangen. Vi sørger selvfølgelig for at du får de proteiner og vitaminer du har brug for.

Ønsker du vegansk kost, vil der også være mulighed for det. Du vil dog ikke altid kunne være 100% veganer, men det er tæt på.

Eleverne får 6 måltider om dagen.

Morgenmad:

Groft brød, smør, marmelade, ost, honning, div. morgenmadsprodukter,
havregrød, udskåret frugt, 2 slags surmælksprodukter, kaffe, the og mælk.

Formiddag:

Grove boller og gulerodsstave, hertil kan der evt. serveres frisk frugt eller smoothies.

Middagsmad:

Her spiser vi den varme mad (se kostplan). Der serveres salat eller grøntsager hver dag. En dag om ugen spiser alle vegetarisk, og vi får fisk en dag om ugen.

Eftermiddag:

Groft brød m/ smør og marmelade, evt. frugt.

Aftensmad:

Rugbrød, smør, pålæg, forskellige salater, lune retter, mindst 1 slags fisk.

Aften:

Kaffe og the. Hertil kommer et hav af forskellige muligheder som f.eks. snackfad,
frugt, tørrede frugter, kage, rosin eller chokoladeboller, småkager osv.

Ved fødselsdage har eleven selv lov til at vælge kagen osv. til aftenkaffen.

Vi er hele tiden i dialog om kosten. Vi forsøger at efterkomme elevernes ønsker dog med hensyntagen til økonomi og ernæringsmæssige principper.

Du kan også være med i skolens madudvalg.